< tilbage 23-11-2023 - 10:30

Møllers hjørne

Som noget nyt vil vores medejer Christian Møller fremover skrive en række årlige blogindlæg for at informere om, hvordan det går i firmaet, og hvad fremtiden måske kommer til at bringe. Læs med i den første udgave lige her.

Hold nu op, der har været fart på, siden vi startede i april 2022. 

Søren og jeg oprettede firmaet med en ambition om, at vi skulle udvikle os til at blive en væsentlig spiller på el-installatørmarkedet i Kolding inden for en overskuelig årrække.

Jeg tror ikke, at hverken Søren eller jeg havde regnet med, det skulle gå så stærkt, som det er gået. Vi startede i april 2022 med et nyt domicil, to skriveborde, et par bærbare computere, og så var det ellers i gang. 

Siden da har vi formået at tiltrække en lang række dygtige kollegaer, som er den væsentligste årsag til, at vi har kunnet udvikle os, som vi har gjort.

Lige nu er vi 25 medarbejdere, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke er gået lidt stærkt en gang imellem. Det vigtigste for Søren og jeg har dog været, at der på trods af den store vækst skal være styr på tingene. Vi skal aflevere vores opgaver som aftalt og inden for den givne tidsramme. Det nytter ikke noget at vækste, hvis kvaliteten ikke følger med. 

Når jeg kigger tilbage på de seneste 20 måneder, kan jeg uden at blinke sige, at vi har levet op til den ambition. Det stigende opgaveflow har krævet, at vi har skullet rekruttere mange nye medarbejdere, og her har det været vigtigt for Søren og mig, at vi ansætter de ”rigtige” personer. 

Møller & Buchreitz skal være et fedt sted at arbejde, hvor vi har det godt med hinanden, og hvor fællesskabet skal spille en afgørende rolle. Det tænker vi meget på i dagligdagen, fordi det i vores øjne smitter af på arbejdsglæden og skaber et mere velfungerende team. 

Det synes jeg i høj grad, vi er lykkes med. Vi har stærkt medarbejderteam, der er hele grundlaget for vores succes. 

Nye planer og visioner
Selvom det er gået stærkt siden april 2022, er Søren og jeg meget bevidste om, at vi skal blive ved med at udvikle os som firma. 

Det er en af grundene til, at vi i oktober offentliggjorde oprettelsen af en VVS-afdeling under Møller & Buchreitz. Vi har mange gange oplevet, at vores samarbejdspartnere efterspørger VVS-kompetencer i forbindelse med el-delen. 

I vores øjne er der store synergieffekter at hente ved at arbejde med begge dele. Heldigvis har vi ansat en god mand i Jørgen Olsen som daglig leder. Han har styr på tingene, og vi glæder os helt vildt til det kommende arbejde. 

Derudover er Søren og jeg sideløbende blevet en del af ejerkredsen af et firma, som tilbyder skræddersyede totalløsninger på solcelleområdet for en lang række erhvervskunder. Det er vi blevet, fordi solcellernes fokus på bæredygtighed harmonerer rigtig godt med de ting, vi i forvejen laver hos Møller & Buchreitz. 

Der er helt vildt gang i solcellemarkedet i disse år, og her kommer Solselskabet uden tvivl til at spille en aktiv rolle. Vi kan nemlig både sikre tilladelser, projektering, indkøb og montering af anlæggene. Det har flere kunder allerede takket ja til, og vi ser frem til endnu flere projekter i det nye år.

Personlig udvikling

På det personlige plan har de seneste 20 måneder også været noget af en rejse – fagligt såvel som privat.

Mit samarbejde med Søren har fra dag 1 været uovertruffen. Jeg forsøger hele tiden at snuse ny viden til mig, og jeg kunne ikke ønske mig en bedre læremester. Jeg ser frem til endnu mere samarbejde i de næste mange år.

Den store vækstrejse har også haft betydning for privatlivet. Man kommer ikke sovende til tingene, så mens jeg har knoklet på arbejde, har min kone fået det hele til at fungere hjemme i privaten med tre børn og hvad det ellers medfører af forskellige aktiviteter og daglige udfordringer. Hvis det ikke havde været for hende, og for vores familie, som også har været gode til at hjælpe, kunne alt det her ikke have ladet sig gøre. Så stor tak til dem!

Jeg vil også gerne sende en stor tak til nye og tidligere kunder, som har taget rigtig godt imod os. I er sammen med vores medarbejderteam den vigtigste grund til, at vi er kommet så godt fra land, som det er tilfældet. 

Der venter en masse nye og spændende projekter i pipelinen i de kommende måneder. Dem kan I læse mere om i mit næste blogindlæg, som vi bringer i foråret 2024.

/Christian Møller

 

< Tilbage